Fem anledningar att köpa arganolja

arganoljaArganolja är en naturlig skönhetsolja med många användningsområden. Man kan oftast hitta den i välsorterade butiker med skönhetsartiklar.

Arganolja kan köpas som antingen en ren olja eller som en ingrediens i andra skönhetsprodukter. Oljan finns bland annat i kroppsoljor, inpackningar och body butter.

Fem anledningar att köpa arganolja

  1. Arganolja är en vårdande hårolja – Arganoljan kan användas som hårinpackning som får verka i 15 till 30 minuter, alternativt som en snabbkur att massera in i hårbotten och dra ut i längderna innan schamponering.
  2. Arganolja innehåller inga syntetiska tillsatser – Att använda arganolja är ett ekologiskt och naturligt alternativ till andra skönhetsprodukter som ofta innehåller mindre naturliga ingredienser och fler tillsatta syntetiska ämnen.
  3. Arganolja hjälper mot irriterad hud – På samma sätt som arganoljan är bra för håret, kan den också med fördel användas på huden. Dess rika innehåll på vitamin E och Omega-6 gör att den kan användas på irriterad hud och acne. Den tunna konsistensen får oljan snabbt att absorberas av huden vilket gör den exemplarisk att använda under ögonen, ett område som vanligtvis är mycket känsligt mot fett.
  4. Arganolja kan göra huden slätare – Arganolja har med tiden blivit ett populärt tillskott i många anti-ageprodukter eftersom den motverkar fina linjer.
  5. Arganolja kan användas som sololja – Både innan och efter solbad är arganolja exemplariskt att smörja in kroppen med och gör du det till en vana förblir huden mjuk och fräsch.