Arganolja för vackrare hår

harstylingArganolja är en naturlig vegetabilisk olja som kan göra underverk för ditt hår. Du behöver bara använda några droppar av oljan för att ge ditt hår glans och lyster.

Arganoljan kommer ursprungligen från Marocko men har under de senaste åren blivit en populär skönhetsolja för både hår och hud i Europa och Nordamerika.

  • Gör håret mjukt och glansigt
  • Kan användas som stylingprodukt
  • Fungerar bra som hårinpackning
  • Rik på E-vitamin och essentiella fettsyror

Arganolja som stylingprodukt

Arganolja kan användas som en naturlig stylingprodukt för håret. Det bästa sättet att använda arganolja på detta sätt är att ta 1-2 små droppar olja på fingrarna och krama in det torrt eller fuktigt hår. Undvik att få oljan i hårbotten eftersom det kan göra att håret ser oljigt och kladdigt ut. Efter en stylingbehandling med arganolja får håret mer glans och blir lättare att forma. Oljan skyddar också håret från värmen från plattänger och andra värmebehandlingar.

Om du använder ren 100-procentig arganolja behövs inte mer än just 1-2 små droppar olja. Om du använder mer än så kan håret se flottigt ut, vilket inte är önskvärt. Använder du istället en stylingprodukt som innehåller en delmängd arganolja kan dock en större mängd krävas, men då är också risken för att håret blir flottigt mindre. Oavsett vilken typ av arganolja du använder så bidrar oljan till att ge ditt hår stuns och form.

Vårdande hårinpackning med arganolja

Även om arganolja kan användas för att styla håret så är det ännu vanligare att det används för hårinpackningar. Arganolja är en effektiv återfuktare som snabbt mjukar upp torrt och frissigt hår. Oljan motverkar dessutom torr och flagnande hårbotten.

Allt du behöver göra för att använda arganolja som hårinpackning är att fördela en generös mängd av oljan (eller åtminstone mer än ett par droppar) i håret, linda in håret i en handduk och sedan låta oljan verka under minst 45 minuter. Därefter kan du tvätta ur oljan med ett milt schampo.