Arganolja för hud och ansikte

Arganolja för hudArganolja kan inte bara användas för att göra ditt hår glansigare och fylligare. Arganolja har också en naturligt mjukgörande och återfuktande effekt på huden som gör den lenare och friskare.

Om du lider av torr eller oljig hud kan arganolja hjälpa huden att återställa sin naturliga fuktbalans. Oljan verkar också förebyggande mot rynkor och andra ålderstecken.

Så använder du arganolja för ansiktet

Arganolja kan användas på samma sätt som mandelolja, jojobaolja och andra vegetabiliska skönhetsoljor. Det lättaste sättet att applicera oljan är att använda händerna. En fördel med arganolja är att det är en torr olja som snabbt absorberas av huden. Så länge du inte använder mer än några droppar slipper du därför kladdiga och oljiga händer efter behandlingen.

  1. Rengör ansiktet och ta bort eventuellt smink med en sminkborttagare eller vanligt vatten.
  2. Ta 2-3 droppar arganolja på fingertopparna.
  3. Värm upp oljan genom att gnida den mellan händerna. Det gör oljan lättare att arbeta med.
  4. Massera försiktigt in oljan i ansiktet, halsen och huden under hakan.
  5. Vänta fem minuter medan oljan sjunker in i huden.

Effekten av arganolja

Arganolja framställs ur kärnorna från arganfrukten som växer på trädet Argania spinosa i det varma klimatet i sydvästra Marocko. Dessa kärnor är rika på nyttiga fetter som omega-6, men innehåller också den naturliga antioxidanten E-vitamin som skyddar kroppens celler från fria radikaler. Genom att pressa dessa näringsrika frön på oljan som finns inuti dem får man arganolja.

Arganolja är framför allt en återfuktande och mjukgörande produkt som gör torr hud mjuk och len igen. Men om man lider av fet och oljig hud kan man också få användning av arganolja. Oljan hjälper nämligen huden att motverka överproduktionen av talg, vilket är orsaken bakom fet hy. Att hålla huden återfuktad och frisk är också det bästa sättet att förebygga rynkor, fläckar och andra ålderstecken som uppstår om man inte tar hand om huden.

Foto: Freedigitalphotos.com