Druvkärnolja

druvkärnoljaKallpressad druvkärnolja framställs från vindruvskärnor som har blivit över i samband med vinberedning. Den ljusa grönaktiga druvkärnoljan är rik på bland annat antioxidanter och omega-6 vilket gör den utmärkt som ett komplement för att vårda huden.

Druvkärnolja är en populär olja inom så kallad aromaterapeutisk massage och den är väldigt omtyckt bland annat för att den innehåller höga halter antioxidanter så som vitamin E och även omega-6. Just omega-6 hjälper till att förebygga torr hud samtidigt som det bygger upp och förstärker hudens barriärskikt.

I och med att druvkärnolja är en relativt torr olja kan den snabbt och lätt absorberas av huden oavsett om du har fet, mogen eller blandhud. Druvkärnolja påstås också ha en något sammandragande effekt på huden vilket gör att den också kan användas på hud med förstorade porer. Tänk på att förvara din druvkärnolja mörkt och svalt och försök hålla syre borta från oljan. För att förlänga hållbarheten på oljan kan du addera vitamin E.

Du kan kombinera druvkärnolja med andra välgörande oljor så som:

Druvkärnolja för hud och hår

Oavsett vilken sorts hy du har kan du använda dig av druvkärnolja i vårdande syfte. Antioxidanterna verkar väl på fet hy, förstorade porer, åldrade och mogen hy samt akne.

  • Druvkärnolja i ansiktet: En av fördelarna med oljan är att den absorberas snabbt och inte gör att du får en oljig hinna i ansiktet. Många gånger är druvkärnolja en del i hudvård som verkar mot åldrande.
  • Druvkärnolja på kroppen: Om du vill ta del av oljans goda egenskaper på huden på kroppen bör du blanda den med en fetare olja då den absorberas väldigt snabbt annars. På så vis blir den också lämplig för massage.
  • Druvkärnolja för håret: Om du vill ge näring till hårets fiber kan du använda druvkärnolja. Du kan exempelvis använda oljan som en del i en hårinpackning om du har fint och torrt hår. Vill du ta hand om torra hårtoppar kan du använda detta som en hårolja.