Hampaolja för jämn och slät hy

Kvinna med vacker hudHampa är en väldigt mångsidig växt som kan användas på flera olika sätt. Fibrerna i hampaplantan kan till exempel användas för att för att väva tyg, stammen kan användas som biobränsle och fröna kan pressas till hampaolja.

Denna olja är full av nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Hampaolja kan dels drickas i små doser som kosttillskott, men också användas utvärtes på huden för att återfukta och göra huden mer elastisk. Av den anledningen är hampa en vanlig ingrediens i många skönhetsprodukter.

[contentblock id=hampaolja] [contentblock id=adsense-1]

Få jämnare och slätare hy med hampaolja

Hampaolja bidrar till att göra huden mer jämn och slät på flera sätt. Även om själva appliceringen av oljan, som sker genom att man masserar in den i huden, har en viss positiv effekt i sig så är det hampaoljans näringsinnehåll som är den största anledningen till att den gör huden vackrare.

Hampaolja bidrar till att reparera skadade celler i huden och bilda nya friska hudceller tack vare sitt höga innehåll av omega-3 och omega-6. Förhållandet mellan mängderna av dessa fettsyror är dessutom så bra som det kan vara, alltså 3:1, vilket är det förhållande som fetterna naturligt finns i huden. Omega-3 och omega-6 behöver kroppen för att bygga upp hudens yttersta lager så att huden kan bli friskt och elastiskt, vilket i sin tur även gör den mer jämn och slät. Hampaolja har också en viss förmåga att lugna irriterad hud.

Hampaolja fungerar även som en naturlig återfuktare när den används på huden. I det hårda klimat som vi har här i Sverige, framför allt med våra kalla och torra vintrar, gör att det är extra viktigt att använda rätt fuktgivande produkter på huden. Genom att regelbundet behandla huden med hampaolja kan du vara säker på att huden får en chans att bibehålla rätt fuktbalans och rätt elasticitet. En frisk och återfuktad hud är en vacker hud.

Ansiktsbehandling med hampaolja

  1. Börja med att tvätta bort eventuellt smink och göra rent ansiktet. Detta kan göras med en mängd olika produkter, men en regel att följa kan vara att använda en så mild produkt som möjligt så att huden inte slits ut i onödan. Undvik tvål eftersom det torkar ut huden. Använd fingervarmt vatten som varken är för kallt eller varmt.
  2. Ta några droppar hampaolja i ena handflatan och värm upp den genom att gnida händerna ihop. När oljan är varm är den lättare att arbeta med och tas snabbare upp av huden.
  3. Massera försiktigt in oljan i ansiktet med fingertopparna. Tänk särskilt på området under ögonen. Oljan kan med fördel även masseras in i huden på hakan och halsen.
  4. Låt oljan sjunka in i huden i cirka 15-20 minuter. Gärna längre. Torka därefter av ansiktet med en mjuk handduk.
[contentblock id=hampaolja] [contentblock id=adsense-2]