Ansiktsbehandling med jojobaolja

Jojobaolja är en populär hudolja som lämpar sig väl för ansiktsbehandlingar Jojobaolja liknar hudens naturliga fuktgivande olja, talg, vilket har en rad positiva effekter. Det gör bland annat att oljan absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet hinna efter sig. Det gör också att jojobaolja är bättre på att bevara hudens naturliga fuktbalans än andra hudoljor.

Jojobaolja kan användas på läpparna för att motverka torra läppar, under ögonen för att förebygga rynkor eller i hela ansiktet för att göra huden lenare och vackrare. I den här artikeln kan du läsa hur du använder jojobaolja för att ta nytta av alla positiva effekter som oljan har på huden.

  • Motverkar både torr och fet hy
  • Återställer hudens naturliga fuktbalans
  • Förebygger akne
  • Skyddar huden mot solen

Hur du använder jojobaolja för ansiktet

Jojobaolja är en perfekt olja för dig som har problem med torr eller fet hy. När man exponerar huden för sol, kyla och värme så kan huden lätt bli torr och sliten. Med hjälp av jojobaolja blir huden återfuktad, elastisk och får ett hälsosamt lyster igen. Det kan verka konstigt att använda samma produkt och metod för att motverka fet hy också, men sanningen är att fet hud egentligen är uttorkad hud i de flesta fall.

När man tvättar ansiktet fler gånger dag och använder smink och produkter som torkar ut huden så kan hudens talgkörtlar reagera genom att producera för mycket talg, vilket gör huden fet. Jojobaolja återfuktar huden på djupet vilket gör att talgkörtlarna slutar överproducera talg så att huden kan få tillbaka sin naturliga fuktbalans. Att motverka fet hy är viktigt om man vill undvika akne och finnar.

Här nedan finns instruktioner för hur du kan behandla ansiktet med jojobaolja. Den här behandlingen görs med fördel på kvällen innan du går och lägger dig.

  1. Gör rent ansiktet och tvätta bort eventuellt smink.
  2. Ta några droppar jojobaolja i ena handen.
  3. Fördela oljan i händerna genom att gnida dem mot varandra.
  4. Massera in oljan i hela ansiktet. Var särskilt noggrann under ögonen och runt näsan.
  5. Låt oljan sjunka in i huden under minst en halvtimme.

Jojobaolja fungerar också utmärkt som en naturlig sminkborttagare. Några droppar olja på en fuktad bomullsrondell kan lätt ta bort både vattenfast mascara och andra produkter. Oljan kan även användas för att lindra ömma bröstvårtor vid amning. Den vårdande jojobaoljan är helt smaklös och ofarlig att äta vilket gör den till en säker hudolja. I klippet nedan finns mer information om varför jojobaolja är så bra för huden.

Köp jojobaolja här

Den svenska kosmetikaföretaget Crearome gör en jojobaolja som är väldigt prisvärd och effektiv. Denna ekologiska olja är kallpressad vilket innebär att den är framställs utan onödiga kemikalier eller ämnen som försämrar oljans kvalitet. Till skillnad från andra vegetabiliska oljor har jojobaolja en naturligt lång hållbarhet på 3-4 år, vilket gör att man inte behöver tillsätta några konserveringsmedel.