Köpa jojobaolja

Lenare hud med jojobaolja. Om du letar efter en vårdande och fuktgivande olja som kan användas på huden och i håret bör du definitivt överväga att köpa en flaska jojobaolja. Det är en naturlig olja som motverkar torr hud och bidrar till att göra huden lenare och jämnare.

Om man använder jojobaolja på rätt sätt lämnar den en osynlig skyddande hinna efter sig som skyddar huden från att torka och gör att hudens naturliga fuktbalans håller längre. Dessutom är jojobaolja en naturlig solskyddsfaktor som skyddar huden från skadas av solen. Oljans vårdande egenskaper kommer från dess innehåll av nyttiga fettsyror och vitaminer som penetrerar huden och berikar den med näring.

Tre saker hålla utkik efter när du köper jojobaolja

Om du vill köpa jojobaolja av hög kvalitet bör du välja en produkt som uppfyller de tre kraven i listan nedan. En olja av hög kvalitet kostar förstås mer än de allra billigaste varianterna, men är ändå värd priset om du föredrar naturliga produkter och vill det bästa för din hud och ditt hår.

  • Ekologisk
  • Kallpressad
  • Fri från syntetiska konserveringsmedel

Om du verkligen bryr dig om din hud bör du enbart använda ekologiska skönhetsprodukter. När det finns naturliga alternativ att köpa till bra priser finns det ingen anledning att välja produkter som har framställts med onödiga kemikalier och som kan innehålla spår av bekämpningsmedel och andra farliga ämnen. När du applicerar en produkt som är menad att penetrera hudens porer vill du inte att den ska föra med sig en massa oönskade kemikalier.

Jojobaolja, och andra vegetabiliska oljor, kan framställas på olika sätt. Den metod som ger en olja av högst kvalitet kallas kallpressning. Den går ut på att man, i fallet med jojobaoljan, pressar jojobafröna på olja utan att de har värmts upp. Det gör att så mycket av näringen i fröna även följer med i oljan. Andra metoder, som kemisk extraktion, ger en mer näringsfattig olja som inte är lika bra för huden. Kemisk extraktion föredras dock ofta av industrin eftersom det ger mer olja och ger en olja som har en mer neutral doft.

Till skillnad från många andra vegetabiliska oljor har jojobaolja en lång naturlig hållbarhet på flera år. Detta gör att behovet av att tillsätta syntetiska konserveringsmedel är nästintill obefintligt, men det kan ändå finnas tillverkare som vill göra det. Om du letar efter en jojobaolja att köpa bör du välja en olja som antingen inte innehåller några konserveringsmedel alls, eller innehåller ett konserveringsmedel som E-vitamin.

Köpa jojobaolja på apotek och i andra butiker

Långt ifrån alla apotek säljer jojobaolja, men vissa välsorterade apotek kan ändå ha det i sitt sortiment. Det enklaste sättet att ta reda på om någon av dina lokala apotek säljer oljan är att fråga dem. Ju större apoteket är, desto större är chansen att de säljer oljan. De flesta apotek brukar dock ha andra hudoljor och hudvårdsprodukter som i sig innehåller jojobaolja. Priserna hos apoteken brukar ligga nära de hos andra butiker, men kan vara några tiokronor högre än de billigaste på nätet.

Om du av någon anledning vill köpa jojobaolja i en fysisk butik så är det större chans att hitta det i en hälsobutik som Life eller liknande affärer som säljer hälsokost och naturläkemedel. Priserna i sådana butiker kan dock vara betydligt högre än på nätet.

Köp jojobaolja här

Det svenska företaget Crearome tillverkar en mängd olika naturliga oljor, däribland en populär jojobaolja av hög kvalitet. Oljan är kallpressad och innehåller inga syntetiska konserveringsämnen, utan enbart naturliga ämnen från den näringsrika jojobaoljan.

Oavsett om du tänker använda oljan på huden eller i håret så är denna produkt ett utmärkt köp. Beställ en flaska redan idag och se med egna ögon hur oljan kan göra din hy lenare och ditt hår glansigare!