Lavendelolja för ansiktet

Ansiktsbehandling med lavendeloljaAtt använda lavendelolja i ansiktet är ett skönt och uppfriskande sätt att få vackrare hud på. Lavendeloljan är har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper som förebygger skadliga inflammationer och infektioner i huden.

Lavendelolja har också en underbar doft som lugnar sinnet och motverkar stress, vilket är viktigt om man vill hålla huden ung och len. För bästa effekt bör man dock blanda lavendeloljan med en basolja innan man applicerar den i ansiktet. Det gör dels att oljan blir lättare att arbeta med och dels att oljan sjunker in i huden vilket gör att lavendeloljans positiva effekter kan penetrera huden på djupet.

  • Effektiv behandling mot akne
  • Gör huden mjukare och lenare
  • Kan användas på känslig hy
  • Passar utmärkt att blanda med en basolja
[contentblock id=lavendelolja] [contentblock id=adsense-1]

Hur du använder lavendelolja i ansiktet

Lavendelolja har en rad olika egenskaper och positiva hälsoeffekter som gör det till en bra olja för huden. Precis som många andra eteriska oljor är lavendelolja dock en väldigt koncentrerad olja med en intensiv doft som kan vara svår att arbeta med i stora mängder.  Dessutom kan man sällan köpa stora mängder lavendelolja, utan är tvungen att köpa mindre flaskor som är gjorda för att användas tillsammans med aromalampor.

För att få en väldoftande ansiktsolja som är lätt att massera in i ansiktet och snabbt sjunker in i huden bör man blanda lavendeloljan med en basolja. En passande olja att använda tillsammans med är den populära jojobaoljan. Det är vegetabilisk olja med goda mjukgörande egenskaper som återfuktar huden på djupet. Efter en behandling med jojobaolja blir huden snabbt lenare, mjukare och får en vacker lyster.

Lavendelolja innehåller dessutom ett flertal fetter, vitaminer och mineraler som vårdar huden på lång sikt. I listan nedan kan du läsa hur man kan använda lavendelolja och jojobaolja i ansiktet. Innan du inleder den här behandlingen bör du ha tvättat ansiktet och tagit bort allt smink.

  1. Blanda 1 tsk jojobaolja och 2-3 droppar lavendelolja noggrant i en liten skål.
  2. Ta oljeblandningen på fingrarna och gnid händerna mot varandra så oljan värms upp.
  3. Massera försiktigt in oljan i ansiktet. Glöm inte halsen och områdena under ögonen.
  4. Låt oljan sjunka in i huden under 20-30 minuter.
  5. Tvätta bort eventuella oljerester.
[contentblock id=lavendelolja] [contentblock id=adsense-2]

Foto: posterize / Freedigitalphotos.net