Köpa lavendelolja

LavendelfältLavendelolja är en mild hudolja som passar de flesta hudtyper. Lavendeloljan är en skonsam olja som vårdar och återfuktar huden utan att irritera känslig hud.

Men den har också många positiva hälsoeffeter som förebygger inflammationer och infektioner i huden vilket gör att den bland annat kan användas på följande sätt:

  • Smörj in huden med lavendelolja efter bad för att bevara hudens naturliga fuktbalans
  • Tillsätt några droppar lavendelolja i badet för att göra det väldoftande och lite lyxigare
  • Smörj in ansiktet med en liten mängd lavendelolja varje kväll för att få bort finnar och motverka akne
  • Använd oljan mellan tårna för att förebygga och motverka fotsvamp
[contentblock id=lavendelolja] [contentblock id=adsense-1]

Varför köpa lavendelolja?

Om du gillar doften av lavendel och vill hålla huden frisk och vacker är lavendelolja en perfekt olja för dig. Lavendelblomman har sedan länge ansetts ha antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Dessa egenskaper finns också i lavendelolja vilket gör att oljan kan användas i naturliga behandlingar mot till exempel hudinflammationer som akne.

Att lavendelolja är relativt mild och skonsam mot huden gör att den är särskilt lämplig att använda i ansiktet, där andra vegetabiliska oljor lätt kan göra huden irriterad och orsaka rodnad. De antiseptiska egenskaperna, som innebär att oljan motverkar infektioner av olika slag, gör att oljan kan användas för att förebygga och lindra fotsvamp mellan tårna. Men även om man inte har några problem med akne eller fotsvamp så kan man använda lavendelolja för att återfukta huden och göra den vacker och väldoftande.

Lavendelolja kan tack vare sin fantastiska doft också användas inom aromaterapi för att lugna kropp och sinne. Att lägga sig i ett varmt bad med doften av lavendel är en väldigt avslappnade och energigivande upplevelse som har flera positiva hälsoeffekter. Genom att motverka stress genom avslappnande behandlingar med goda dofter så minskar risken att man drabbas av migrän, ryggont, magsår och alla andra åkommor som är relaterade till långvarig stress.

Lavendelolja som hudolja eller doftolja?

Det går att köpa lavendelolja i flera olika former och kvantiteter. De flesta lavendeloljor som säljs i naturläkemedelsbutiker innehåller en basolja i form av olivolja, mandelolja eller liknande. För att ge basoljan en mer tilltalande doft och bättre hälsoegenskaper så tillsätter man sedan ren lavendelolja.

Det går att köpa koncentrerad lavendelolja som enbart består av den olja som man får när man pressar lavendelblommor, men det är en väldigt intensivt doftande som kan vara svår att arbeta in i huden på större kroppsytor. Koncentrerad lavendelolja används därför nästan enbart som eterisk olja. Vill du kunna använda din lavendelolja både som en kroppsolja och som en doftolja är det därför bäst en ren icke koncentrerad olja.

[contentblock id=lavendelolja] [contentblock id=adsense-2]

Foto: FreeDigitalPhotos.net