Innan du köper macadamiaolja

MacadamiaoljorMacadamiaolja kan köpas i sin rena form utan kemiska tillsatser som förbättrar oljans textur eller doft. Sådan olja kan du använda för att själv blanda vårdande hårinpackningar.

Men du kan också köpa färdiga hårprodukter av märket Macadamia, som är baserade på macadamiaolja. Det finns både för- och nackdelar med dessa alternativ.
[contentblock id=adsense-1]

För- och nackdelarna med att köpa ren macadamiaolja

Fördelarna med att köpa ren macadamiaolja och själv tillverka sina egna produkter är att man vet precis vad de innehåller och kan variera efter eget tycke. Produkterna från Macadamia innehåller både macadamiaolja och olja från arganfrön samt, beroende på vilken produkt, en hel del andra vitaminer och mjukgörande oljor som är bra för håret, vilket får ses som den utvecklade produktens fördel gentemot den rena oljan.

Märket Macadamia erbjuder ett stort antal olika produkter som passar till olika typer av hår. Genom att köpa de färdiga produkterna kan man vara säker på att få en produkt som är anpassad för just sin egen hårtyp och som är specialiserad på just ens egna specifika problem oavsett om det är frissighet, trista lockar eller torrt hår.

Alternativ till macadamiaolja

Det finns flera växtbaserade oljor som har liknande egenskaper som macadamiaolja och också kan användas för att göra håret mjukare och glansigare. Dessa finns i olika prisklasser, där ricinolja är den absolut billigaste.

  • Ricinolja är en naturlig växtolja som används för att få håret att växa snabbare, bli fylligare och mjukare. Ricinolja har en sammansättning av essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler som stimulerar hårsäckarna och ger håret alla näringsämnen det behöver.
  • Mandelolja gör håret glansigt, fylligt och ger nytt liv åt slitet hår som förlorat sin lyster. Det gör på lång sikt håret både friskare och starkare. Oljan motverkar kluvna hårtoppar och har en behaglig doft.
  • Arganolja är ett alternativ som är väldigt rikt på hälsofrämjande näringsämnen samt fettsyror och vitamin E. Den gör håret mjukare, skinande och är idealisk för den som har kluvna hårtoppar eller vill få ordning på frissigt hår.
  • Kokosnötsolja är också en olja som är bra för håret. Det är en ren produkt som är helt naturlig och därmed fri från silikoner, alkoholer och andra kemikalier. Oljan används för att få fylligare och livligare hår och kan precis som ricinolja stimulera hårbotten till att få håret att växa snabbare. Den återfuktar, reparerar och ger hår med mindre tovor och kluvna toppar.
[contentblock id=adsense-2]