Så gör du en hårinpackning med macadamiaolja

Användning av hårinpackning med macadamiaoljaMacadamiaolja är en naturlig olja som kommer från macadamianöten. Ur denna nöt får man en olja som gör underverk både för hud och hår.

Att använda macadamiaolja i en hemmagjord hårinpackning är ett billigt och smidigt sätt att ge håret nytt liv. Men det finns också flera färdiga produkter av märket Macadamia som man kan använda på samma sätt.

[contentblock id=adsense-1]

Hårinpackningar med ren macadamiaolja

För att få en hårinpackning med ren macadamiaolja kan man ta vilket grundrecept som helst på hemmagjord hårinpackning och tillsätta en del macadamiaolja eller blanda i några droppar olja i den hårinpackning som man brukar använda.

Ett annat sätt att göra hårinpackning med ren macadamiaolja är att använda en större mängd olja och massera in i blött hår. Låt det sedan verka i 20-40 minuter och skölj därefter ur. Det ger håret en vårdande effekt och återfuktar på djupet.

Färdiga Macadamia-produkter för hårinpackningar

  • Macadamia Professional Deep Repair Masque är en återuppbyggande hårmask som ger nytt liv åt torrt och skadat hår. Deep Repair Masque är en hårinpackning som är uppbyggd av macadamiaolja, arganolja, tea treeolja, kamomillolja, aloe vera och algextrakt. Den ger glans och en intensiv påfyllning av bra näringsämnen. Krämen ska appliceras i handdukstorkat hår och för bästa resultat bör man fördela produkten jämnt över håret med en glestandad kam. Masken ska verka i 5-10 minuter för att sedan sköljas ur.
  • Macadamia Professional Nourishing Leave-In Cream är ett balsam i krämform som ska lämnas kvar i håret. Det är berikat med näringsrika oljor som vårdar håret och tämjer lockar. Håret blir mjukt, glansigt och skyddat mot UV-strålar. Krämen ska masseras in i håret, undvik hårbotten, och inte sköljas ur.
  • Macadamia Professional Healing Oil Treatment är en hårinpackning i oljeformat som passar alla hårtyper men ger extra liv åt torrt och skadat hår. Den absorberas snabbt av håret och ger en tyngdlös fuktkick som leder till ett mjukt och hälsosamt hår med naturligt UV-skydd. Applicera en liten mängd kräm i fuktigt eller torrt håret och kamma igenom för att fördela den jämt.
  • Macadamia Professional Flawless är en allt-i-ett produkt som ger glans, grundlig rengöring och konditionering till håret. Den optimerar stylingprocessen och minskar torktiden vid föning. Applicera en till två pumpar av krämen mellan händerna och massera sedan in i vått hår. Massera hela håret inklusive hårbotten i tre till fem minuter och skölj sedan ur.
[contentblock id=adsense-2]