Mandelolja

MandlarMandelolja är en skonsam och effektiv skönhetsolja som kan användas både på hud och i hår.

Mandelolja används oftast som en hudolja eftersom den har en förmåga att göra huden mjuk och jämn. Om du har känslig hy som lätt blir irriterad av vanliga hudprodukter kan mandelolja vara ett bra alternativ att testa.

 • Mjukgör och vårdar huden
 • Gör huden jämnare och slätare
 • Förebygger rynkor och ålderstecken
 • Löser upp smink och gör det enkelt att tvätta
 • Gör håret glansigare och fylligare
 • Gör att håret växer snabbare
 • Förebygger håravfall

Vilken Mandelolja ska man köpa?

mandelolja
Mandelolja EKO – BILLIGAST!
Mandeloljan från Crearome är den mest prisvärda produkten du kan få tag på.

 • Bäst pris
 • Perfekt för känslig hud
 • 100% mandelolja
Köp här
mandelolja eko
Mandelolja EKO – Bäst för hår & hud!
Denna mandelolja passar för både hår och hud och håller högst kvalité.

 • Ekologisk
 • Bäst i test 2017
 • Väldigt prisvärd
Köp här

Mandelolja för mjukare och jämnare hy

Snabbfakta om mandelolja

Framställs av:
Sötmandlar.

Kallas även:
* Sötmandelolja.
* Almond oil (engelska).

Innehåller:
Höga halter av omega-6 och E-vitamin.

Egenskaper:
Halvfet olja med mörkgul färg.

Användning:
Som hudolja för torr och känslig hud, eller som vårdande hårolja.

Mandelolja passar utmärkt som en naturlig hudolja tack vare sina mjukgörande och vårdande egenskaper. Torr och flagnande hud kan efter en behandling med mandelolja återfå sin normala fuktbalans och bli hälsosamt elastisk igen.

Solbränd och irriterad hud kan behandlas med mandelolja för att reducera rodnaden och hjälpa huden att stärka sitt naturliga skydd mot solen och klimatet. Åldrande hud kan bli jämnare och slätare med hjälp av regelbundna behandlingar med mandelolja.

Det som gör att mandelolja är så bra för huden är att den innehåller massor med näring som gör huden frisk och stark. Att enbart massera huden har stora fördelar det med eftersom blodcirkulationen ökar i det masserade områden och toxiner och gifter försvinner.

Att behandla huden med mandelolja har dock en mycket större effekt tack vare att oljan innehåller flera viktiga omättade fettsyror, vitaminer och mineraler. Mandelolja innehåller till exempel de essentiella fettsyrorna omega-3 och omega-6 som stärker hudcellerna och bidrar till att återfukta huden.

Oljan innehåller även D-vitamin, en vitamin som många människor här i norra Europa har brist på, som förebygger infektioner och inflammationer i huden samt bidrar till att reparera skadad hud. Den naturliga antioxidanten E-vitamin som finns i stora mängder i mandelolja skyddar även värme och klimatförhållanden.

 

Kroppsskrubb med mandelolja

Tips: Mandelolja är speciellt användbar för barn och andra med känslig hy.

LäpparHär nedan finns ett recept på en vårdande kroppsskrubb med mandelolja som du kan göra själv med några andra enkla ingredienser från köket. Den här blandningen tar bort döda hudceller och gör huden mjukare på bara några minuter.

Kroppsskrubben kan även användas på läpparna för att råda bot på torra och fula läppar. Blanda alla ingredienser i en skål och använd inom ett dygn så kommer skrubben hålla sig fräsch och väldoftande.

 • 0,5 dl mandelolja
 • 0,5 dl olivolja
 • 2 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljextrakt

Mandelolja kan användas som den är för att göra huden i ansiktet eller andra delar av kroppen mjukare och vackrare. Massera bara in en liten mängd olja i huden efter att du duschat och låt oljan sjunka in i huden under 20-30 minuter. Efter det kan du applicera andra hudprodukter eller smink som vanligt.

Mandelolja för hårvård

Tips: Mandelolja är en effektiv olja mot torr hårbotten.

Mandelolja är inte bara en användbar hudolja, utan kan även användas i håret. Om du har torrt och frissigt hår kan du använda oljan för att återfukta håret kan göra det lättare att hantera. En snabb behandling med mandelolja innan du går ut gör håret glansigare och fylligare. På lång sikt gör regelbunden användning av oljan även att hårbotten blir friskare och problem med håravfall och kluvna hårtoppar minskar.

Om man ofta plattar, lockar, fönar och färgar håret så är det oundvikligt att håret slits ut och blir torrt och tråkigt. Om du använder mandelolja så kan undvika sådana problem och få ett hår som behåller sitt glans och sin lyster.

Om du vill få ett vackrare hår utan att använda konventionella produkter som innehåller en massa onödiga kemikalier så är mandelolja en perfekt produkt för dig. Mandelolja vårdar håret på ett helt nautrligt sätt utan alkohol eller några andra ämnen som riskerar att skada håret.

Oljan bör användas på tvättat hår som antingen kan vara torrt eller fuktigt. Massera in några droppar av olja i håret från hårtopparna in mot hårbotten. Låt oljan sjunka in i håret i cirka en halvtimme, sedan kan du styla håret med en plattång eller liknande.

Köp mandelolja här

mandelolja_eko_3665Om du vill köpa mandelolja bör du välja en olja som är kallpressad. Kallpressad mandelolja innehåller nämligen mer av de vårdande näringsämnen som gör mandelolja till en så användbar skönhetsolja än vad varmpressad eller extraherad olja gör.

Få skönhetsprodukter innehåller så mycket omega-3, D-vitamin och antioxidanter som kallpressad mandelolja gör.

En mandelolja som vi kan rekommendera är den från företaget Crearome. Det är en svenskproducerad mandelolja av hög kvalitet som går att köpa till ett riktigt bra pris. Det är en skonsam olja utan kemiska tillsatser som gör ditt hår och din hud vackrare på ett helt naturligt sätt. Köp en flaska redan idag och testa själv!