Mandelolja för ögonfransar

Mandelolja är en av de mest populära naturliga skönhetsoljorna. Oljan kan användas både på huden och i håret för att ge glans och lyster. Mandelolja kan även användas på ögonfransarna för att göra dem längre och vackrare.

Näringen och de fuktgivande egenskaperna i oljan ger fransarna de bästa möjliga förutsättningar för att bli fylligare och växa snabbare. I den här artikeln kan du läsa hur du applicerar oljan med en mascara-borste, men det går också bra att använda fingertopparna om du är försiktig. Längst ner på den här sidan finns en länk till en rekommenderad webbutik som säljer mandelolja av hög kvalitet till ett lågt pris.

Hur du får längre ögonfransar med mandelolja

Mandelolja innehåller bland annat den essentiella fettsyran omega-3 som ger ögonfransarna glans och styrka. Omega-3 gör att fransarna står emot sol och värme längre utan att förlora sin fuktbalans.

Oljan innehåller också D-vitamin och den naturliga antioxidanten E-vitamin som både förbättrar hårstrånas utseende. Mineraler som magnesium och kalcium finns också i denna näringsrika olja. Videon nedan beskriver effekterna som mandelolja har på ögonfransarna ytterliggare.

Den här listan innehåller de grundläggande instruktionerna för att använda mandelolja på ögonfransarna. Behandlingen görs med fördel på kvällen innan du går och lägger dig så att oljan kan sjunka in i fransarna under natten. Om du inte har tid för det kan du applicera oljan, låta den verka i 30-45 minuter och sedan tvätta bort den med varmt vatten. Innan du använder den här behandlingen bör du ha tvättat ansiktet och tagit bort eventuellt smink.

  1. Ta fram en mascara-borste. Tvätta den noggrant så att ingen mascara är kvar på den.
  2. Doppa mascara-borsten i mandeloljan.
  3. Applicera oljan på båda samma sätt som du använder mascara. Dra borsten från roten ut till fransarnas toppar. Upprepa flera gånger så att alla fransar täcks av olja.
  4. Låt oljan sjunka in under natten.
  5. Upprepa behandlingen varje kväll så kommer du tydliga resultat efter cirka en månad.

Köp mandelolja för ögonfransar här

mandelolja_eko_3665En mandelolja som vi rekommenderar är Crearomes kallpressade mandelolja. Kallpressning är en process som används för att framställa vegetabiliska oljor på ett miljövänligt sätt som bevarar så mycket av näringen i oljan som möjligt.

Efter att mandlarna har skalats och blancherats så pressas de på olja utan att värmas upp. Det ger en gulaktig olja med en nötig mandeldoft.

Andra kemiska tillverkningsprocesser kan ge mandelolja som är genomskinlig och har en neutral doft, men saknar många av de näringsämnen som kallpressad mandelolja innehåller. Om du vill ha en effektiv mandelolja att använda på ögonfransarna är detta en perfekt produkt för dig.