Mandelolja för vackrare naglar

MandlarVåra naglar och händer är troligen de mest utsatta delarna av våra kroppar.

Händerna utsätts för alla sorters väder, vind, kyla, värme, smuts, diskmedel och andra påfrestande saker. Om man inte sköter om sina naglar blir de uttorkade och slitna, vilket inte är särskilt vackert.

Mandelolja är en återfuktande olja full med näring som kan användas på nagelbanden och naglarna. Oljan gör naglarna starkare, längre och vackrare. Nagelbanden återfår sin naturlig fuktbalans och spricker inte lika lätt. I den här artikeln kan du läsa mer om hur mandelolja fungerar och hur du använder det på naglarna.

  • Stärker naglarna
  • Återfuktar nagelbanden
  • Ger naglarna en naturlig glans
  • Gör att naglarna kan växa snabbare

Hur du använder mandelolja på naglarna

Mandelolja kan enkelt appliceras på naglarna och nagelbanden med fingrarna. Ta några droppar mandelolja på i ena handflata och värm upp oljan genom att gnida händerna mot varandra. Det gör att oljan sjunker in snabbare i huden. Smörj sedan in naglarna och nagelbanden noggrant med oljan.

När mandeloljan har sjunkit in under en halvtimme eller mer så kan du tvätta bort den överflödiga oljan med en varm handduk och vatten. Denna behandling kan med fördel göras samtidigt som du behandlar händerna med mandelolja. På samma sätt som oljan återfuktar nagelbanden kan den ge fukt och glans till huden.

Mandelolja görs av sötmandlar som skalas och blancheras innan de pressas på olja. Därför innehåller mandelolja all den näring som finns i mandlarna. Oljan innehåller bland annat stora mängder av den essentiella fettsyran linolensyra, mer känd som omega-3.

Omega-3 är en typ av fett som huden och naglarna behöver för att bevara sin naturliga fuktbalans och skydda huden från yttre påfrestningar som värme och kyla. Dessutom ger fetterna i oljan naglarna en frisk glans. Mandelolja innehåller även D-vitamin och E-vitamin som är viktiga vitaminer för huden och håret.

Köp mandelolja för dina naglar här

Den här mandeloljan från Crearome går utmärkt att använda på naglarna. Det är en kallpressad olja som är gjord på ekologiskt odlade mandlar från Spanien. Att oljan är kallpressad innebär att den har framställt på ett miljövänligt sätt som ger en näringsrik och naturlig olja.

Under kallpressning pressas nötterna på olja utan att värmas upp, vilket bevarar så mycket av näringen i oljan som möjligt. Andra metoder för att framställa olja involverar starka kemikalier och processer som gör att mycket av vitaminerna och mineralerna försvinner från oljan. Med denna mandelolja kan du få längre och vackrare naglar som inte spricker lätt.