Gör huden lenare med mandelolja

Om din hud har blivit torr och börjat flagna så kan du använda mandelolja för att återfukta och ge nytt liv till huden. Mandelolja är ett naturligt alternativ till konventionella hudkrämer och lotions som mjukgör och återfuktar huden.

Många av de hudlotions som säljs i handeln idag innehåller alkohol som på lång sikt torkar ut och sliter på huden. Mandelolja innehåller inga sådana onödiga kemikalier eller tillsatser, utan ger dig en mjukare och lenare hud enbart tack vare oljans naturliga näring.

Fördelarna med mandelolja för hudvård

Det som gör mandelolja till en bra hudolja är dess rika näringsinnehåll. Mandelolja innehåller ett flertal ämnen som gör din hud både vackrare och friskare. Oljan innehåller till exempel flera hälsosamma fettsyror, till exempel omega-3 och omega-6. Dessa fetter behövs för att bygga upp starka hudceller och bevara hudens naturliga fuktbalans. Dessutom ger fetterna huden ett friskt och glänsande utseende, samtidigt som de mjukgör och återfuktar.

I mandelolja kan man även hitta många mineraler, till exempel magnesium och kalium, som bidrar till att göra din hud jämnare och lenare. Mandelolja innehåller också stora mängder vitamin E som är en naturlig antioxidant. Detta ämne skyddar bland annat huden från att skadas av sol och klimatförhållanden. Men vitamin E är också en vanlig ingrediens i anti-aging-krämer eftersom det förebygger rynkor och andra ålderstecken. Om du vill slippa köpa dyra produkter mot ålderstecken så är mandelolja ett billigare och mer naturligt alternativ.

Hur du använder mandelolja på huden

Mandelolja kan användas både i ansiktet och på andra delar av kroppen där du vill ha en lenare och vackrare hy. Det kan även användas på torra och spruckna läppar för att återfukta och mjukgöra utan att torka ut.

För att ge oljan en bättre doft kan du blanda den med några droppar honung och juice från en citron. Då kommer behandlingen kännas ännu mer uppfriskande och rengörande. Här kommer några lätta instruktioner för hur du använder mandelolja i ansiktet:

  1. Tvätta huden som vanligt med de produkter du normalt använder.
  2. Ta några droppar mandelolja i ena handflatan.
  3. Applicera oljan genom stryka den över huden.
  4. Tvätta händerna med varmt vatten och massera försiktigt in oljan i huden medan händerna fortfarande är varma.
  5. Låt oljan sjunka in i huden tills huden har torkat, vilket vanligtvis tar 20-30 minuter.

Köp mandelolja här

Få hudvårdsprodukter innehåller så mycket näring per krona som mandelolja. Med mandelolja får du en lenare och mjukare hud utan onödiga kemikalier och tillsatser. Om du har tröttnat på hudkrämer som påstås återfukta huden, men gör att den blir torr och tråkigt efter bara några timmar, så är mandelolja den perfekta produkten för dig. Testa själv och se hur din hy förändras!