Köpa mandelolja

Mandlar med skalMandelolja är vegetabilisk olja som kan användas i både håret och på huden för att främja hälsa och skönhet. Mandelolja är full med näring som motverkar torrt, frissigt och svårhanterligt hår.

Oljan återfuktar håret och gör det lättare att forma. Dessutom skyddar det mot värme och slitage från klimatförhållanden.

Med andra ord är det en perfekt hårolja att använda på vintern då kylan och det torra klimatet gör att håret förlorar sin lyster. Mandelolja kan också användas för att återfukta torr och flagnade hud. Genom att använda mandelolja regelbundet kan du få en glänsande och vacker hy samtidigt som du håller rynkor och ålderstecken borta längre. Köp en flaska redan idag och testa själva!

Kallpressad mandelolja är full med näring

Om du ska köpa mandelolja bör du välja flaskor med kallpressad olja. Att en olja är kallpressad innebär att den är framställd genom att mandlarna har pressats på olja utan att de har värmts upp.

Genom att inte värma upp mandlarna så säkerställer man att så mycket av näringsinnehållet i mandlarna överförs till mandeloljan. Därför anses kallpressad mandelolja vara av högre kvalité än de varmpressade eller extraherade alternativen.

Fördelarna med att framställa mandelolja under värme är att oljan får en mer neutral doft och att oljan får en längre hållbarhet, men näringsinnehåller blir som sagt sämre. Oavsett om du köper kallpressad eller varmpressad olja bör du undvika att använda den om du är allergisk mot mandel.

Några av de vårdande näringsämnen som man kan hitta i mandelolja är omega-3, omega-6, D-vitamin, E-vitamin, magnesium och kalium. Omega-3 och omega-6 är essentiella fettsyror som hjälper till att återfukta hud och hår samt ge det en frisk och vacker glans. D- och E-vitamin används i både håret och huden för att hålla kroppens celler starka och elastiska. Magnesium och kalium är viktiga mineraler som bland annat kan förebygga håravfall.

Köp mandelolja här

mandelolja_eko_3665En mandelolja som vi kan rekommendera dig att köpa är den högkvalitativa oljan från Crearome. Det är en svensktillverkad olja framställd av importerade sötmandlar.

Eftersom denna mandelolja är kallpressad så innehåller den så mycket omega-3, D-vitamin och E-vitamin som möjligt, betydligt mer än någon vanlig hudkräm eller hudlotion. Crearomes olja passar lika bra i håret som på huden.

Om du föredrar att besöka fysiska butiker kan du köpa Apotekets Mandelolja i alla större Apoteket-butiker. Det är en väldigt billig olja som säljs i flaskor om 100 ml. Tänk dock på att Apoteket förvarar sin olja i kylskåp och inte i de vanliga butikshyllorna. Köp en flaska mandelolja idag och upplev hur oljan kan göra dig vackrare och friskare!