Mandelolja i håret

MandelblommaMandelolja kan göra ditt hår glansigare och fylligare på bara några minuter, samtidigt som det även gör håret friskare och starkare på lång sikt.

Om ditt hår känns slitet och har förlorat sin lyster kan du använda mandelolja för att ge nytt liv till det. Mandeloljans egenskaper liknar ricinoljans på många sätt och kan därför också användas för att få håret att växa snabbare.

Oljan motverkar kluvna hårtoppar och ger ditt hår de bästa möjliga förutsättningarna för att bli långt och vackert. Jämfört med ricinolja har mandelolja en behagligare doft och är dessutom lättare att applicera. Köp en flaska idag och se hur mandelolja kan göra ditt hår vackrare!

Hur du använder mandelolja i håret

Mandelolja innehåller flera näringsämnen som vårdar håret och främjar en frisk hårbotten. I mandelolja hittar man till exempel D-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium och kalcium.

E-vitamin är en naturlig antioxidant som förebygger fria radikaler som kan skada kroppens celler. Oljan innehåller också omättade fettsyror i form av omega-3, omega-6 och omega-9. Fettsyrorna bidrar till att göra håret mjukare och lättare att hantera. Dessutom gör de att håret blir naturligt glansigt och får en bättre lyster.

Mandelolja innehåller alla dessa ämnen helt naturligt utan att vitaminer och mineraler har behövt tillsättas på kemisk väg i efterhand. Det gör att mandelolja inte heller innehåller några onödiga kemikalier som riskerar att torka ut eller skada ditt hår. Mandelolja är därför en av de mest skonsamma produkterna som du kan använda i håret. Här är några enkla instruktioner för hur du kan behandla håret med mandelolja:

  1. Tvätta håret som vanligt med valfrit schampo och balsam.
  2. Torka håret med en handduk.
  3. Ta några droppar mandelolja i ena handflatan och gnid mellan händerna så att oljan fördelas över båda händerna.
  4. Massera försiktigt in oljan i håret. Först i topparna och sedan in mot skalpen.
  5. Låt oljan sjunka in i håret under 20-30 minuter.
  6. Torka håret med en hårfön eller låt det torka naturligt.

Efter en sådan behandling bör du direkt se att håret har blivit glansigare och mjukare. Sedan kan du platta, locka eller forma håret precis hur du vill utan att håret tar skada. Att behandla håret med mandelolja 2-3 gånger i veckan är ett enkelt sätt att få ett friskare och vackrare hår.

Köp mandelolja här

mandelolja_eko_3665Det svenska tillverkaren Crearome gör en kallpressad mandelolja som med fördel kan användas i håret.

Att oljan är kallpressad innebär att oljan framställdes utan att mandlarna har värmts upp innan de pressats på olja. Det gör att så mycket av näringen i mandlarna även kommer med i oljan. All den näring som den här oljan innehåller bidrar till att göra ditt hår längre och vackrare.