Moroccanoil

Mörkt hårMorccanoil är en hårolja som används för att vårda hår som skadats, blivit torrt eller bara förlorat sin glans och lyser. Moroccanoil återfuktar håret och gör det mjukt och glansigt igen, samtidigt som det skyddar mot värme och miljöfaktorer.

Om ditt hår har blivit torrt och frissigt av värmebehandlingar och färgningar är denna hårolja en utmärkt produkt att använda för att göra håret friskt och vackert igen.

Moroccanoil är en produkt utan alkohol eller sulfater vilket gör den skonsam och mild även mot tunt och känsligt hår. Om du letar efter en webbutik som säljer Här är några av denna fantastiska håroljas egenskaper:

 • Motverkar torrt och spretigt hår
 • Gör håret mjukare och fylligare
 • Reparerar skadat och slitet hår
 • Skyddar håret från värme
[contentblock id=moroccanoil] [contentblock id=adsense-1]

En vårdande och skyddande produkt med arganolja

Snabbfakta om Moroccanoil

Framställs av:
Arganolja.

Kallas även:
Marockansk olja.

Innehåller:
Omega-6, A-vitamin och E-vitamin

Egenskaper:
En väldoftande och lättflytande olja som snabbt absorberas av håret.

Användning:
Som en vårdande hårolja som skyddar mot UV-strålar och motverkar frissighet.

Det finns många olika håroljor som man kan köpa i skönhetsbutiker världen över. Moroccanoil är dock en av de mest populära och älskade produkterna på marknaden. En av de saker som gör Moroccanoil så omtyckt är att den innehåller arganolja. Det är en otroligt effektiv olja som är full med näringsämnen som är bra för både hud och hår.

Arganoljan har en lång historia och ett välkänt rykte om sig som en effektiv skönhetsolja i mer södra delar av världen. I Marocko har oljan använts av kvinnor som vill skydda sitt hår från solen och det varma klimatet i flera hundra år. Arganolja framställs ur nötterna från arganfrukten som växer på träden med samma namn i sydvästra Marocko. Några av de vårdande och skyddande ämnen som arganolja innehåller finns i listan nedan.

 • Keratin
 • Omega-9
 • Fenoler
 • Vitamin A
 • Vitamin C
 • Vitamin E

Keratin är namnet det protein som våra hårstrån är uppbyggda av. Det bidrar till att reparera skadat hår och ge nytt liv till slitet hår. Omega-9 och andra omättade fetter motverkar torrt hår och bidrar till att återställa en frisk fuktbalans i håret. Fenoler bidrar till att skyddar håret mot värme och klimatfaktorer.

A-vitamin gör håret mjukare, mer elastiskt och lättare att hantera. C-vitamin är en vitamin som behövs för att både huden och håret ska hållas friskt och vackert. C-vitamin anses bland annat kunna förebygga håravfall, vilket du kan läsa mer om här. E-vitamin är en naturlig antioxidant som ger håret glans och lyster.

Hur du använder Moroccanoil

Tips: Använd en hårfön för att få oljan att torka snabbare.

Moroccanoil är otroligt enkelt att använda. Du behöver inte förbereda håret på något speciellt sätt eller gå runt med en handduk över håret i flera timmar i väntan på att det ska tas upp av håret. Den här håroljan kan användas på både torrt och fuktigt hår, och absorberas på bara några minuter. Några enkla steg finns listade här nedan och fler tips på hur du kan använda Moroccanoil finns i den inbäddade videon. Moroccanoil kan förutom att användas på naturligt hår även appliceras på hårförlängningar och löshår.

 1. Tvätta håret med schampo och balsam som vanligt. Använd produkter som du vet passar din hårtyp.
 2. Torka håret med en handduk och kamma det försiktigt med en bredtandad kamm.
 3. Häll upp en liten mängd Moroccanoil i ena handflatan. Mellan en tesked och en matsked brukar räcka för de flesta. Har du kort hår behövs ännu mindre olja.
 4. Gnid ihop händerna så att oljan värms upp och blir lättare att applicera.
 5. Arbeta in oljan i det fuktiga håret med händerna. Applicera oljan först på hårtopparna och sedan ner mot hårbotten.
 6. Låt håret torka av sig själv eller torka det med en hårfön. Därefter kan hårets stylas med andra produkter.

Andra produkter i Moroccanoil-serien

Tips: Alla Moroccanoils produkter har friska och naturliga dofter som fungerar med varandra.

Moroccanoil Light Treatment har samma fördelar som originalet Moroccanoil men är gjort för tunnare hår och hår som har blonderats eller blekts. Denna olja absorberas snabbare än originalet och gör inte håret lika tungt. Detta är en perfekt produkt för dig med blonderat hår som tycker att andra håroljor tynger ner ditt hår för mycket.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo är ett schampo i som innehåller arganolja. Om ditt hår har blivit torrt och livlöst på grund av för många värmebehandlingar och färgningar så är detta en utmärkt produkt att testa. Detta schampo utnyttjar all den näring som arganoljan innehåller för att ge ditt hår nytt liv och lyster.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner är ett balsam som är tänkt att användas tillsammans med det ovannämnda schampot. Detta är ett lyxigt balsam som reparerar och vårdar håret samtidigt som det reds ut och blir mindre frissigt. Detta balsam ger håret ny styrka och vitalitet.

Moroccanoil-produkter för lockigt hår

Moroccanoil har utvecklat ett flertal produkter som är speciellt utformade för lockigt hår. De är perfekta för dig som vill få vackra och vågiga lockar som håller sin form.

I Moroccanoils serie finns bland annat Intense Curl Cream som är ett leave in-balsam med arganolja och naturligt vårdande näringsämnen. Denna produkt gör håret mjukare och bidrar till att definiera lockarna utan att lämna några rester efter sig. Balsamen arbetas in i håret efter att det har tvättats då det fortfarande är fuktigt. Sedan kan håret stylas eller låtas torka naturligt.

En annan produkt i Moroccanoil-serien som är användbar för dig med lockigt hår är Curl Defining Cream. Det är en kräm som ger tydliga lockar som håller sin form längre. Krämen förebygger också att håret blir frissigt och uttorkat. Precis som Intense Curl Cream används denna produkt på nytvättat hår. Curl Defining Cream är fungerar dock bäst om du lockar håret med en locktång efter att krämen har applicerats.

[contentblock id=moroccanoil] [contentblock id=adsense-2]