Nattljusolja mot akne

Ansikte utan finnarOm du har återkommande problem med akne kan du använda nattljusolja för att lindra dina symptom. Nattljusolja är en naturlig olja som utvinns ur fröna från den gula nattljusblomman.

Det som gör denna olja speciell jämfört med andra vegetabiliska oljor är att den innehåller höga halter av den fleromättade fettsyran omega-6 i form av GLA. Oljan används framför allt som ett kosttillskott, men kan också användas utvärtes på huden i ansiktet.

Oavsett hur du använder nattljusolja så är den ett effektivt medel mot akne som verkar helt naturligt på ett mycket skonsamt sätt mot din hud.

[contentblock id=nattljusolja] [contentblock id=adsense-1]

Nattljusolja som ett kosttillskott mot akne

Hur frisk din hud är påverkas mycket av vilken mat du äter och vilka näringsämnen du får i dig. Näringen från kosten påverkar dels hudens struktur, elasticitet och fuktbalans, men också dina hormoner. Akneutbrott orsakas framför allt av hormoner som gör att talgproduktionen i huden ökar.

Om man vill hålla borta finnarna är det därför viktigt att undvika att hormonbalansen störs. Fettsyrorna i nattljusolja bidrar till att stärka hudens egna skydd mot akne och förebygger dem genom att minska obalanserna som uppstår när hormoner ökar i kroppen.

Nattljusolja kan också användas för att minska symptomen av andra åkommor som orsakas av hormoner i obalans. Många kvinnor tar till exempel nattljusolja för att förebygga mensvärk. Vissa påstår också att oljan kan lindra ledvärk och motverka diabetes. Vanligtvis tas oljan i kapselform då man tar en eller flera kapslar varje dag.

Tänk dock på att vissa biverkningar kan förekomma om man tar för mycket av oljan. På länken nedan kan du köpa kapslar med nattljusolja som kan användas mot akne. Den här tillverkaren har kallat oljan för jättenattljusolja, som bara är ett annat namn på den.

Nattljusolja som en hudolja

Nattljusolja kan också användas utvärtes på huden för att motverka akne. Precis som många andra oljor som framställs ur frön från växtriket så innehåller nattljusolja många fuktgivande fettsyror och vitaminer som berikar huden med näring.

Oljan är särskilt lämplig för torr och sliten hud som behöver återfuktas och ges ny lyster. Men även om man har en fetare aknedrabbad hud så kan man ta hjälp av nattljusolja. Oljan återställer nämligen hudens naturliga fuktbalans och hindrar talgkörtlarna i huden från att producera mer talg än vad som behövs. Använd med fördel på kvällen innan du går och lägger dig så att oljan kan sjunka in i huden och verka under natten.

[contentblock id=nattljusolja] [contentblock id=adsense-2]

Foto: marin / Freedigitalphotos.net