Köpa nattljusolja

Crearome NattljusoljaOm du vill få en lenare och mjukare hud är nattljusolja en perfekt växtolja att köpa. Nattljusolja är en naturlig olja som både kan tas som ett kosttillskott och appliceras utvärtes på huden som en hudolja.

Det som gör denna olja speciell är att den innehåller stora mängder av den nyttiga fettsyran GLA, som är en form av omega-6. Denna fettsyra behövs för att huden ska hållas återfuktad, len och frisk.

Omega-6 kan också motverka inflammationer som eksem och eksem i akne. Har du problem med finnig och fet kan en flaska nattljusolja vara ett perfekt köp för dig.

  • Bra källa till GLA och omega-6
  • Motverkar akne
  • Kan användas som hudolja
  • Absorberas snabbt av huden
[contentblock id=nattljusolja]

Att tänka på när du köper nattljusolja

När du köper nattljusolja bör du välja en olja som har framställs genom kallpressning. Det är en mer skonsam process som bevarar så mycket av näringen i oljan som möjligt. Andra metoder som varmpressning och kemisk extrahering används ibland också, men ger en näringsfattigare olja vilket inte är lika effektiv varken som kosttillskott eller hudolja.

Nattljusolja har från början en nötig smak. Vanligtvis raffinerar man dock oljan så att färgen och smaken reduceras kraftigt. Detta gör oljan mer behaglig att använda. Tyvärr har nattljusolja en väldigt dålig hållbarhet vilket gör att det är viktigt att förvara oljan på rätt sätt. Oljan bör förvaras mörkt och svalt, till exempel i ett kylskåp. Detta gäller även om oljan är i kapselform.

Innan du bestämmer dig för att köpa nattljusolja kan det vara bra att veta att oljan kan ha vissa biverkningar. Om man tar för mycket av oljan kan man drabbas av huvudvärk och magsmärtor. Symptomen brukar dock inte vara mer allvarliga än så, utan försvinner av sig själv om man slutar ta oljan. Tar du några receptbelagda mediciner bör du kontakta din läkare innan du börjar använda nattljusolja för att vara säker på att du inte kan råka ut för några problem.

Kapslar eller flytande olja?

Nattljusolja går att köpa i antingen kapslar eller flytande form. Om du bara ska använda oljan invärtes som ett kosttillskott är det enklast att köpa kapslar med nattljusolja. Då blir det både lättare att både svälja olja och dosera den rätt.

Om du däremot har tänkt att använda oljan på huden så är det bättre att köpa en flaska med oljan i flytande form. Det är dessutom billigare om man jämför priset per milliliter. Man kan förstås klippa upp en kapsel och pressa ut den flytande oljan ur den om man skulle behöva, men det är rött onödigt med tanke på att nattljusolja är så billigt i flytande form.
[contentblock id=nattljusolja]