Nyponfröolja för ansiktet

Ansiktsbehandling med nyponfröoljaNyponfröolja är en vegetabilisk olja som kan användas i ansiktet för att motverka rynkor och göra huden mjukare och jämnare.

Som namnet antyder görs denna olja av de små fröna som finns inuti nypon. Dessa frön innehåller ett flertal olika näringsämnen som bidrar till att göra huden yngre och vackrare. När man kallpressar fröna får man en näringsrik olja med ett högt innehåll av essentiella fetter och vitaminer.

Nyponfröolja är jämfört med andra vegetabilisk oljor en torr olja. Det gör att den snabbare sjunker in i huden och kan verka på djupet i ansiktet. Om man vill oljan fetare kan man blanda ut den med olivolja eller mandelolja. Här är några av de vårdande näringsämnen som nyponfröolja innehåller:

 • Omega-3
 • Omega-6
 • A-vitamin
 • C-vitamin
 • E-vitamin
 • Betakaroten
[contentblock id=nyponfroolja] [contentblock id=adsense-1]

Ansiktsbehandling med nyponfröolja

Det här är en snabb ansiktsbehandling med nyponfröolja som är lätt att använda även om man inte är van vid att behandla huden med oljor. För en långvarig effekt bör denna behandling genomföras minst 2-3 gånger i veckan. Det ger en återfuktad jämn hud och förebygger nya rynkor.

 1. Tvätta ansiktet och ta bort eventuellt smink. Detta kan göras med hjälp av en bomullsrondell och den milda hudoljan mandelolja.
 2. Ta 2-3 droppar nyponfröolja på fingertopparna och massera in olja i ansiktet.
 3. Var särskilt noggrann med området runt ögonen där rynkor ofta uppstår. Undvik att få oljan i ögonen.
 4. Låt oljan sjunka in i huden under cirka 15 minuter.
 5. Klart!

Nyponfröolja är den enda vegetabliska oljan som innehåller naturligt retinol, en form av A-vitamin. Det är ett ämne som slätar ut huden och motverkar bildandet av nya ålderstecken. A-vitaminets små molekyler penetrerar huden på djupet och gör att huden berikas med näring inifrån.

Retinol har även en förmåga att påskynda läkningen av ärr, till exempel från akne eller hudbristningar. Nyponfröolja innehåller även de essentiella fetterna omega-3 och omega-6. Dessa mjukgörande fetter återfuktar huden och gör den mer elastisk, vilket gör rynkor och imperfektioner mindre synliga.

Köp nyponfröolja för ansiktet här

Den här nyponfröolja kallas nyponrosfröolja och kommer från det svenska företaget Crearome. Den är kallpressad från ekologiskt odlade nypon från Chile, vilket ger en olja full med vårdande näring

Denna olja innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, men innehåller en liten mängd av den naturliga antioxidanten E-vitamin för att ge oljan en längre hållbarhet. För att maximera hållbarheten och hindre oljan från att härskna bör den förvaras på en sval och mörk plats.

Om du vill få mjukare och jämnare hud i ansiktet är denna nyponfröolja definitivt ett bra köp. Använd oljan regelbundet flera gånger i veckan så kommer du snabbt se resultat.

[contentblock id=nyponfroolja] [contentblock id=adsense-2]

Foto: posterize / Freedigitalphotos.net