Nyponfröolja mot akne

Kvinna med hud fri från akneAkne är en ingen trevlig åkomma att drabbas av. Även len och fin hy kan förlora all sin skönhet om den drabbas av fula finnar som inte bara kliar och svider när de uppstår, utan även lämnar efter sig röda ärr när de har försvunnit.

Huruvida man får finnar eller inte styrs framför allt av hormonbalansen i kroppen, men genom att använda rätt hudprodukter kan man förebygga och lindra effekterna av akne på huden.

Nyponfröolja är en naturlig produkt som man kan använda för motverka finnar i ansiktet och på andra delar av kroppen. Det är en skonsam vegetabilisk olja som framställs ur pressade nyponfrön. Nyponfröolja innehåller en mängd olika vitaminer och fettsyror som både gör huden vackrare och skyddar mot akneinflammationer.

[contentblock id=nyponfroolja] [contentblock id=adsense-1]

Nyponfröolja är en naturligt antiinflammatorisk olja

Det finns förstås en mängd olika läkemedelsprodukter som man kan använda mot akne. Vissa av dessa receptbelagda och medan andra kan köpas direkt från apotekshyllan. Om man har allvarliga problem med akne så kan det vara bäst att, efter läkares råd, genomgå en behandling med en sådan produkt. Men om man vill undvika läkemedelsprodukter fyllda med starka kemikalier som sliter och irriterar huden, utan vill använda en naturlig produkt som är mer skonsam och vårdande mot huden så är nyponfröolja ett bättre alternativ.

Nyponfröolja innehåller en betydande mängd av de två fleromättade fettsyrorna omega-3 och omega-6. Dessa två fetter behövs för att kroppens hudceller ska kunna bygga upp ett starkt och flexibelt cellmembran som skyddar cellen från inflammationer och infektioner. Omega-3 behövs även för att återbygga skadad och ärrad hud.

Nyponfröolja innehåller även flera vitaminer som gör huden vackrare och mer motståndskraftig mot akne. Ett av dessa vitaminer är A-vitamin som ofta kan hittas i skönhetsprodukter mot rynkor och andra ålderstecken. A-vitamin bidrar precis som omega-3 till att bygga upp skadad hud och minska gamla ärrs synlighet, vilket är fördelaktigt om man vill bli av med de fula röda prickarna som finnar lämnar efter sig.

[contentblock id=nyponfroolja] [contentblock id=adsense-2]

Foto: Freedigitalphotos.com